.
.

Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality, een wereld die je totaal niet kunt voorstellen zodra je hem nog niet hebt betreed. Toch is Virtual Reality een term die je steeds vaker voorbij ziet komen. Mensen praten erover, op social media, evenementen/beurzen en zelfs op het werk heb je het wellicht al eens voorbij zien komen. Maar wat is het nou precies en wat mag je ervan verwachten?

Virtual Reality - Het effect

Een niet van echt te onderscheiden wereld!

Virtual Reality zorgt ervoor dat je een beeld krijgt te zien dat je waarneemt als realistisch. Door in te spelen op het geen wat je ogen zien, je oren horen en je handen voelen(feedback control) kun je een wereld creëren die als echt aanvoelt.

Je krijgt een volledig ander gevoel dan bij een 2D scherm of een 3D bioscoop ervaring.

Denk eens aan bijvoorbeeld Google Maps/Streetview; ín Virtual Reality kunnen we jouw in één muisklik verplaatsen naar bijvoorbeeld de Pyramides in Egypte, de top van de Mount Everest of het Vrijheidsbeeld in New York. Het voelt echt aan en het is net of je er echt bent!

De VRLoods, de leukste ervaring van dit moment!

VR Hardware

Zoals elke Game-computer heeft een VR systeem een aantal basis onderdelen die van essentieel belang zijn voor het weergeven van de spellen. Echter gaat het er in de wereld van VR nét even wat wilder aan toe.

Je speelt jouw favoriete game op je computer. De processor doet zijn werk om alles te bereken en de videokaart tovert de meest geweldige graphics op je beeldscherm. Afhankelijk van hoe "zwaar" de game voor je systeem is heeft je systeem enige inspanning nodig.

Stel je nu eens voor dat een VR computer de headset moet voorzien van het beeld voor twee ogen. Je ziet in het echt namelijk ook niet exact het zelfde met beide ogen. Voor de computer betekent dit dat de game in drie verschillende perspectieven moet worden gegenereerd; Je linker- en je rechter oog, maar jouw vrienden en familie kunnen natuurlijk ook meekijken op het beamerscherm. je begrijpt dat het voor de computer een stuk zwaarder is dan wanneer je maar op één enkel beeldscherm speelt.

Een sterk systeem is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk verzekerd zijn van een vlekkeloze, maar vooral vloeiende VR ervaring.

De VRLoods computers

Onze VR computers beschikken over een zeer sterke watergekoelde Core i7 processor van Intel en een videokaart van NVIDIA. Deze componenten voldoen aan de eisen van alle content die we aanbieden. Op deze manier weten we zeker dat jij de beste VR-ervaring zal hebben.

VRLoods Hardware
Zelf een VR bril aanschaffen? Bespaar je de kosten... kom gezellig langs bij de VRLoods!
HTV Vive Hardware VRLoods

VR bril / headset

In de VRLoods krijg je een VR headset op. Je kan het natuurlijk ook een VR bril noemen, je kijkt immers door een stel lenzen naar een beeld.

Doormiddel van deze bril of headset kan jij de wereld van VR betreden. Dit gebeurt doordat de headset kan inspelen op wat je ogen zien, je ogen horen en met de controllers erbij zelfs wat je handen voelen. Zodra jij draadloos bent verbonden met de VR-computer, schakelt je lichaam om en voelt het vrijwel direct alsof je je in een hele andere wereld bevindt.

De VRLoods maakt gebruik van de HTC Vive/HTC Vive Pro. Samen met de WireLess adapter krijg je bij de VRLoods de meest complete VR ervaring die je op dit moment kunt krijgen.

Virtual Reality Experience

  • Eén hal, één VR headset voor € 49,95

  • Een uur lang sensatie
  • Tot maximaal 6 personen

Virtual Reality Experience XL

  • Meerdere hallen voor € 49,95 per hal

  • Een uur lang sensatie
  • voor 7 tot 20 personen