Logo VR Loods
085 - 8081544Open van maandag t/m zaterdagRuime keuze in games

Wat is Virtual Reality?

Sfeer foto's/impressie VRLoods

Virtual Reality kun je vergelijken met het optreden van een illusionist: het is niet echt, maar het voelt wel echt.

In de VRLoods houden we je voor de gek. Je krijgt bij ons een High-Tech VR bril. Samen met 3D beelden, geluid en gevoel krijg je het idee hebt dat je in een andere wereld terecht bent gekomen. Ons doel is om de ervaring zo levensecht mogelijk te maken.

Virtual Reality is een sociaal uitje wat nooit verveeld. In jouw groepje heeft één iemand de VR bril op. De rest kijkt toe op een mega groot beamer scherm. Dit levert altijd hilarische beelden op! Want hoezo durf je niet op een plankje van 2 centimeter hoog te staan? Wacht maar… Want ook jij krijgt de VR bril op. Even zien of je dan nog zo dapper bent!

Onze adviesleeftijd is 10 jaar. Met toestemming van je ouders mag je vanaf 8 jaar bij ons een VR bril op hebben. In de VRLoods heb je keuze uit 44 games en ervaringen. De ervaringen zijn kort en krachtig, je wisselt dus snel door waardoor je niet lang hoeft te wachten. Voor elke leeftijd en elk type persoon hebben we een leuke bijpassende ervaring.

Beleef ook een VR ervaring!

Virtual Reality - Het effect

Een niet van echt te onderscheiden wereld!

Virtual Reality zorgt ervoor dat je een beeld krijgt te zien dat je waarneemt als realistisch. Door in te spelen op het geen wat je ogen zien, je oren horen en je handen voelen(feedback control) kun je een wereld creëren die als echt aanvoelt.

Je krijgt een volledig ander gevoel dan bij een 2D scherm of een 3D bioscoop ervaring.

Denk eens aan bijvoorbeeld Google Maps/Streetview; ín Virtual Reality kunnen we jouw in één muisklik verplaatsen naar bijvoorbeeld de Pyramides in Egypte, de top van de Mount Everest of het Vrijheidsbeeld in New York. Het voelt echt aan en het is net of je er echt bent!

De VRLoods, het leukste uitje van dit moment!

VR Hardware

Zoals elke Game-computer heeft een VR systeem een aantal basis onderdelen die van essentieel belang zijn voor het weergeven van de spellen. Echter gaat het er in de wereld van VR nét even wat wilder aan toe.

Je speelt jouw favoriete game op je computer. De processor doet zijn werk om alles te bereken en de videokaart tovert de meest geweldige graphics op je beeldscherm. Afhankelijk van hoe "zwaar" de game voor je systeem is heeft je systeem enige inspanning nodig.

Stel je nu eens voor dat een VR computer de headset moet voorzien van het beeld voor twee ogen. Je ziet in het echt namelijk ook niet exact het zelfde met beide ogen. Voor de computer betekent dit dat de game in drie verschillende perspectieven moet worden gegenereerd; Je linker- en je rechter oog, maar jouw vrienden en familie kunnen natuurlijk ook meekijken op het beamerscherm. je begrijpt dat het voor de computer een stuk zwaarder is dan wanneer je maar op één enkel beeldscherm speelt.

Een sterk systeem is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk verzekerd zijn van een vlekkeloze, maar vooral vloeiende VR ervaring.

De VRLoods computers

Onze VR computers beschikken over een zeer sterke watergekoelde Core i7 processor van Intel en een videokaart van NVIDIA. Deze componenten voldoen aan de eisen van alle content die we aanbieden. Op deze manier weten we zeker dat jij de beste VR-ervaring zal hebben.

VRLoods Hardware
De VRLoods is voorzien van de meest moderne VR apparatuur!

VR bril / headset

HTV Vive Hardware VRLoods

In de VRLoods krijg je een VR headset op. Je kan het natuurlijk ook een VR bril noemen, je kijkt immers door een stel lenzen naar een beeld.

Doormiddel van deze bril of headset kan jij de wereld van VR betreden. Dit gebeurt doordat de headset kan inspelen op wat je ogen zien, je oren horen en met de controllers erbij zelfs wat je handen voelen. Zodra jij draadloos bent verbonden met de VR-computer, schakelt je lichaam om en voelt het vrijwel direct alsof je je in een hele andere wereld bevindt.

De VRLoods maakt gebruik van de HTC Vive/HTC Vive Pro. Samen met de WireLess adapter krijg je bij de VRLoods de meest complete VR ervaring die je op dit moment kunt krijgen.

In de VRLoods zijn we continu bezig met het vernieuwen en het verbeteren van ons aanbod en van de beleving. Dat betekend dat jij altijd de beste beleving op gebied van VR bij ons kunt verwachten!

Bekijk ons aanbod